سفارش تبلیغ
صبا ویژن




























کانون مطالعاتی خانه توانگری

سلام

خوشحالم از اینکه در جمع شما دوستان قرار گرفتم.با تبریک سال نو هفت سین قرآنی را به عنوان اولین مطلب براتون میفرستم تا با سلام به این بزرگان آنها را در سال جدید وارد زندگیمان کنیم.

                            

                                    

                                     سلام قولا من رب الرخیم

                                     سلام علی نوح فی العالمین

                                      سلام علی الراهیم

                                       سلام علی موسی و هارون

                                       سلام علی آل یاسین

                                       سلام علیکم طبتم فادخلوها خالدین

                                       سلام هی مطلع الفجر              

 

 

 

 


نوشته شده در چهارشنبه 86/12/29ساعت 10:0 عصر توسط سمیرا ماهروزاده نظرات ( ) | |

نوروز جمشیدی : شاهنامه بنیان گذاری نوروز ، این بزرگ ترین جشن ملی ، میهنی و فرهنگی مردمان ایران را به جمشید ، سومین پادشاه کیانی نسبت می دهد و آن را روزی می داند که جمشید پس از آنکه صنایع مختلفی مانند پارچه بافی ، نخ ریسی ، کشتی سازی و... را به مردم آن روزگار آموزش داد ، دستور داد تا تختی برایش بسازند تا روی آن بنشیند و به آسمان برود .

همه کردنی ها چو آمد به جای                                    ز جای مهی برتر آورد پا ی

به فر کیانی یکی تخت ساخت                                    چه مایه بدو گوهر اندر نشاخت

که چو خواستی دیو برداشتی                                     ز هامون به گردون برافراشتی

چو خورشید تابان میان هوا                                       نشسته برو شاه فرمان روا

جهان انجمن شد بر تخت او                                      شگفتی فرو مانده از بخت او

به جمشید بر گوهر افشاندند                                      مر آن روز را روز نو خواندند

سر سال نو هرمز فرودین                                        بر آسوده از رنج سوی زمین

بزرگان به شادی بیاراستند                                       می و جام و رامشگران خواستند

چنین جشن فرخ از آن روزگار                                  به ما ماند ازآن خسروان یادگار

 

ابوریحان بیرونی در کتاب " التفهیم " می نویسد : نوروز نخستین روز از فروردین ماه است و ششم فروردین ماه روز زایش زرتشت و نوروز بزرگ نامیده می شد و درازای روز و شب برابر می شود . این برابری را به زبان عربی  " اعتدال ربیعی " که همان برابری و یکسانی بهاری باشد می نامند.

 

                * خوان نوروزی یا سفره هفت سین *

مهم ترین انگیزه گستردن خوان نوروزی ، سپاس گزاری آدمیان از داده های اهورایی و پروردگاری بوده است . در نوشته های کهن آمده است که خوان نوروزی از هفت فراورده کشاورزی هم چون برنج ، نخود ، عدس ، گل و ... که با حرف سین آغاز شود ، تشکیل می شود مانند : سیب ، سیر ، سماق ، سنجد ، سمنو ، سبزه ، سنبل و سبزی و ...

به جز هفت سین بسته به رسم و آئین مردم هر منطقه ای چیزهای دیگری بر خوان نوروز نهاده می شود که هرکدام سمبل ویژه ای هستند.

سیب نمودار راز و رمز عشق و دلدادگی و باروری / سبزه تازه روئیده از گندم، عدس ، جو و... نشانه باروری ، نوزایی و برکت در طبیعت و رنگ سبز آن رنگ ملی ایرانیان باستان / سمنو که خوردنش از بایسته های نوروزی است و آن را نمود روان ها و ارواح پاک میدانستند / سنجد نشانه مهر و عشق / سکه بیانی از برکت مادی و بی نیازی /  سنبل و گل های دیگر نشانه ای از زیبایی های طبیعت/ شمع و شمعدان نشانه کانون گرم خانواده / نان نشانه برکت / انارنمادی از باروری و میوه ای که از دیرباز چون میوه ای مقدس مورد احترام ایرانیان بوده است / اسپند یا اسفند از سپنتابه چم به معنی مقدس و گندزدایی کننده است / آب نشانه روشنی و پاکی / ماهی نمادی از جنبش و پویایی هستی / آئینه نمادی از وجدان و بازتاب اندیشه ، گفتار و کردار آدمی / حاجی فیروز با لباس قرمز وکلاه بلند و رنگی و دایره زنگی و دست و چهره ای دود زده که با آواز و پایکوبی پیروزی بهار بر سرمای زمستانی را مژده می دهد .

 

 عید است و موسم گل و یاران درانتظار         ساقی بروی شاه ببین ماه و می بیار

 دل در جهان مبند و به مستی سوال کن          از فیض جام قصه جمشید کامکار

    

                                                                     نوروز  1387 مبارک ، زرین


نوشته شده در سه شنبه 86/12/28ساعت 6:19 عصر توسط زرین ذوالفقار نظرات ( ) | |

خوانندگان گرامی نوشته ی زیر خلاصه ای است از فصل اول کتاب // یار پنهان // به نویسندگی جان.ا.سنفورد . خلاصه ی فصول دیگر آن توسط دیگر دوستان ارائه خواهد شد.

 کارل گوستاو یونگ ، روان شناس سوئیسی قرن بیستم با ارائه مفاهیم آنیما و آنیموس ، آگاهی ما را از خود به عنوان زن و مرد افزایش می دهد . واقعیت روان شناختی نشان می دهد انسان موجودی دو جنسی است . یونگ عنصر متضاد در درون مرد و زن را آنیما ( روان زنانه ) و آنیموس ( روان مردانه ) نامیده است . آنیما یعنی عنصر مونث در شخصیت مرد و آنیموس یعنی عنصر مذکر در روان زن . آنیما و آنیموس در پدیده های گوناگون رفتار انسان دیده می شوند زیرا این دو شریک و یار پنهان در هر رابطه انسانی و در هر تلاشی برای تکامل فردی هستند . یونگ آنها را کهن الگو می خواند زیرا انیما و انیموس مصالح اصلی ساختار روانی زن و مرد به حساب می آیند . اگر چیزی کهن الگو باشد پس شاخص است . کهن الگو مبنای الگوهای رفتاری غریزی و غیر اکتسابی مشترک در تمام انسان ها را شکل می دهند و خود را به شیوه های خاص در خودآگاه انسان متجلی می سازند . 

تفاوت های میان جنس مردانه و زنانه از سوی فرهنگ جامعه تعیین می شود و جامعه نقش یا وظیفه خاصی را برای زنان و مردان به عنوان الگوی رفتاری در نظر می گیرد . این واقعیت که زنان و مردان قادر به انجام دادن بسیاری از اعمال مشابه هستند ، شاهد این مدعاست که هر شخصی تلفیقی از قطب های مونث و مذکر است .

گاهی به جای واژه های آنیما و آنیموس از واژه چینی باستان ئین (نیروی مونث که با یان جفت می شود ) و  یان ( جفت مذکر ئین ) استفاده می شود . اصولا ئین و یان دو قطب روح است که زندگی بین آن دو جریان دارد . ئین و یان در وجود مردان و زنان موجودند ، و در عین حال ، اصول هستی اند . آنچه مردان و زنان را از هم متفاوت می سازد این نیست که مردان کاملا یان و زنان کاملا ئین هستند ، زیرا هر جنسی در درون خود عناصر جنس مخالف را دارد ؛ حقیقت این است که یک مرد به طور عادی هویت خود را با مردانگی اش تشخیص می دهد و زنانگی او در ناخوداگاهش قرار دارد ،در حالیکه یک زن هویت خود را آگاهانه مونث می داند و جنبه مردانه در ناخودآگاه او جای دارد .

 برای بیان ادامه مطلب باید به تعریف ساز و کار روانی فرافکنی اشاره ای کنم . فرافکنی ساز و کاری روانی است که به هنگام فعال شدن جنبه هایی از شخصیتمان که از وجود آن آگاه نیستیم ، رخ می دهد . وقتی چیزی فرافکنده می شود ، آن را خارج از خود می پنداریم  . فرافکنی سازو کاری نا خود آگاه است  و ما برای آن تصمیم نمی گیریم بلکه خود به خود رخ می دهد . بر اثر فرافکنی انیما و انیموس ، به دلیل وجود این تلقی که در خارج از ما وجود دارند، معمولا تشخیص نمی دهیم که متعلق به ما هستند .

مردان با جنبه مذکر خود شناخته می شوند و جنبه زنانه خود را به زنان فرافکنی می کنند و زنان هم با علائم زنانگی معرفی می شوند و جنبه مردانه خویش را به مردان فرافکنی می کنند . این تصاویر روانی فرافکنده شده، یاران پنهان در روابط فیمابین هر زن و مردی هستند و بر روابطشان به شدت تاثیر می گذارند .

در هر فرافکنی ،فرد پذیرنده تصاویر فرافکنده شده ، بیش از حد ارزشمند یا بی ارزش می شود . برای مثال اگر جنبه مثبت تصورات انیما از مرد به زنی فرافکنده شود ، زن برای او مطلوب و خواستنی می شود . زنی که فرافکنی آن مرد را در خود حمل می کند هدف رویاهای عاشقانه و اشتیاق جنسی مرد می شود . چنین حالتی را عاشق شدن می نامیم . به طور طبیعی زنی که چنین فرافکنی قوی انیما را حمل می کند ، در وهله اول احساس رضایت می کند اما بعد ، زن از اینکه حامل بخش نا مطلوب روح شخص دیگری است ، زود پشیمان می شود . زیرا مرد ، در واقع ، زن را نه آن گونه که واقعا هست ، بلکه آنگونه که خود می خواهم میبیند . و بالعکس مردی که زمانی جذاب و با شکوه به نظر می رسید ، به سهولت می تواند فردی سرد و خشمگین تلقی شود . فرافکنی مثبت زمانی از بین می رود که آشنایی ، رابطه را در معرض میزان درست و صحیحی از واقعیت قرار می دهد ، و فرافکنی منفی درست در همین لحظه آماده است تا جای آن را بگیرد . حال روشن است که ، آنجا که رابطه بر اساس فرافکنی شکل می گیرد ، عامل عشق انسانی حضور ندارد و ما تنها به این دلیل جذب آنها میشویم که بازتاب تصاویر درونی روح ما هستند . به عبارتی این عشق به خود است نه به دیگری . حالت عاشقی علی رغم زیبایی ظاهری رویای عشقی که در دل داریم ، در واقع می تواند تصوراتی کاملا خودخواهانه باشد .

 **عشق واقعی تنها زمانی شروع می شود که یک فرد در صدد شناسایی انسان واقعی دیگری برآید و توجه و عشق به او را تجربه کند **

فایده فرافکنی : هر بار که انتقال یا فرافکنی صورت می گیرد ، فرصت دیگری داریم که درون خود را ، شریک درون خود را ، بشناسیم  و این راهی است برای شناخت درون خودمان .

این حقیقت دارد که فرافکنی ابتدا جنس های مخالف را به سوی یکدیگر جلب می کند . زن و مرد به قدری متفاوتند که در وهله ی نخست ، برای قرار گرفتن در کنار هم ، وجود یک قدرت جاذبه ضروری است . فرافکنی با فریبندگی که به جنس مخالف می بخشد ، این جاذبه را فراهم می کند .

نکته مهم این است که فرافکنی به خودی خود نه خوب است و نه بد ، و نحوه برخورد ما با آن مهم است .

اثر سرنوشت ساز این یاران پنهان بر روابط بدیهی است . همانطور که دیدیم آنیما و انیموس می توانند حین فرافکنی ، جاذبه و دافعه فوق العاده ای بین زن و مرد ایجاد کنند.

زرین


نوشته شده در دوشنبه 86/12/27ساعت 5:44 عصر توسط زرین ذوالفقار نظرات ( ) | |

 

آنچه می خوانید گزارشی است از کارگاه توانگری و اعتماد به نفس آقای دکتر شیری که چهارشنبه 22 اسفند در دانشکده ریاضی و کامپیوتر امیر کبیر برگزار شد.در این کلاس که از 9 صبح تا 6 عصر برگزار شد مباحث متفاوتی از جمله ارتباطات ,توانگری اعتماد به نفس و آرکه تایپ عنوان شد

حول و حوش ساعت 10 کلاس با طرح این پرسش شروع شد که چند بار از صبح به ساعتتان نگاه می کنید؟ پاسخ این سوال نشان دهنده ی میزان رضایتمندی ما از وضع موجود است و بدیهیست که هر چه قدر نگران تر و ناراضی تر باشیم بیشتر یه ساعت نگاه می کنیم و دلمان می خواهد زمان زود تر بگذرد و برعکس مثلا در مصاحبت با فرد مورد علاقه مان زمان برایمان به سرعت می گذرد. ارتباط یکی از مهمترین مباحث جهان امروز ماست که رویکرد آن به شدت در حال تغییر است.بررسی این موضوع با اسلایدی شروع شد که کتابی به نام یک ذهن کاملا جدیداز دانیل پینک رو معرفی می کرد کتابی که در سال 2005 ایلات متحده رو به شدت تحت تاثیر قرار دادوپینک در این کتاب وضعیت آینده جهان  رو پیش بینی می کنه و عنوان می کنه که دنیا از کنترل چپ مغزها به راست مغزها در حال تغییر است.سمت چپ ذهن ما مرکز استدلال و تحلیل منطقی وسمت راست آن مرکز احساسات و عواطفخلاقیت و هنر  است.ونکته جالب این است که آدم های راست دست نیمکره چپ مغزشان و آدم های چپ دست نیمکره راست مغزشان فعال است.دنیای کنونی ما عرصه پادشاهی چپ مغزهاست وسلاطین یادر واقع عمله های آن مهندسان پزشکان و وکلا هستند اما عرصه پادشاهی آنان در حال اتمام است زیرا جهان از عصر طوفان اطلاعات و علم به سمتی می رود که در آن ارزش ها و احساسات وهنر نیز از اهمیت ویژه برخوردارندوپینک در این کتاب مثال های متفاوتی از ضعف های این 3 دسته می آورد راه چاره آن را به کارگیری احساسات واستفاده از نیمکره راست مغز می داند.دونستن این نکته برای کسانی که در این سه گروه فعالیت می کنن خیلی مهمه چون اگه فقط از نیمکره چپ مغزشون استفاده کنن تلاش ها و زحمتاشوندر آینده نزدیک  کم ثمر خواهد بود.کتابهایی که دکتر شیری برای کسب آگاهی بیشتر معرفی کردند ماندن در وضعیت آخر(در مورد کودک بالغ) هوش عاطفی از دانیل گلمن راه نبوغ از تونی بوزان و همچنین فیلم سکوت بره ها بود.راستی هیچ می دونستید آی کیوی جورج بوش 95 است؟

بعد از اون وارد قسمت مهم درس یعنی مبحث توانگری شدیم واون رو با اسلایدی که هرم ای که انواع مردم یک جامعه رو نشون می داد شروع کردیم.

مردم یک جامعه رو می توان به 4 دسته تقسیم کرد که در قاعده هرم مردم عادی قرار دارند که اکثرا متتظر یک معجزه هستند ونوعا نمی دونن از دنیا چی می خوان و دوست دارن یک شبه و بدون تلاش به همه چیز برسند.و  کلا تعطیل هستندومتاسفانه درصد زیادی از جامعه رو تشکیل می دن

دسته دوم آدم های موفق هستندکه یک انتخاب می کنند در ان مصمم هستند و در آن با آزمون و خطا رشد می کنند.آقای دکتر به علی یگانه دارنده بزرگترین مرکز عرضه سوپ در جهان به عنوان یه آدم موفق اشاره کردندویاد آوری کردند که آدم های موفق هزینه موفقیتشون رو پرداخت می کنن.یکی از آفات آدم های موفق اینه که از وادی های دیگه جا میمونن و فقط در یک زمینه خاص رشد می کنن.باید حواسمان جمع باشد که مبتلا به تایلوریسم یا متخصص بزرگ شدن در یک زمینه کوچک نشویم.

دسته سوم آدم های توانگر هستندآدم توانگر معدلش بالاست نه تک تک نمراتش .توانگر کسیست که سه لایه ی زندگی (جسمی رو حی معنوی)رو می بینه و هر سه تاش رو زندگی می کنه.مثلا همین بیل گیتس خودمان یه آدم توانگره ثروت 170 ملیون دلاری، روابط خانوادگی عالی، تحصیلات بالا، اهل سفر و گردش، ته خلاقیت، موثر روی اوضاع جهان :یعنی این آدم ابعاد متفاوت خودش رو زندگی کرده.نا توانی های جسمی مانع توانگری نیست مثال عینیش همین استیون هاوکینگ فیزیکدان معلول که حرف هم نمی تونه بزنه ولی در فیزیک  دارنده منصبیه که قبلا نیوتن داشت.

بعدش به مقدمات توانگری یعنی مهم ترین قسمت کار رسیدیم .مقدمات توانگر شدن عبارتند از

1 چند بعدی بودن واین یعنی رشد در بعد جسم و روح2.اواویت بندی وداشتن بی رحمی لازم(یادت باشدکه به اولویت بندی خودت متعهد بمانی وگرنه هزینه اش اضطراب و افسردگیست)3.مشاهده گر درون بودن(ببین در زندگی ات کجا هستیو این صداقت بی رحمانه می خواد)3 مدیریت عاطفی4.هوش معنوی که شامل 4 تا اصل خیلی بدرد بخوره که اگه وقت شد مفصل در موردش می نویسم وعبارتند از اصل جبران, اصل فراوانی, اصل نگهداری, قانون خلا و فرمان  ودعا

5. اخلاق برتر (سیراب کردن و سیری)6. عدم کمال گرایی(همیشه نمی تونی بهترین باشی)7 توان مندی های فکری که شامل سخنوری ومهارتهای ارتباطی سرعت انتقال و.. می باشدخلاقیت خیلی مبحث مهمیه وبرای ایجادش باید وقت زیاد گذاشت.در ایمنمورد در کلاس کلی حرف زدیم واستاد در مورد خلاقیت در زمینه های مختلف مثل برکزاری جشن تولدیا جشن عروسی از بچه ها نظر خواهی کردند که نظرات بسیار جالبی مطرح شد وکلی هم خندیدیم و دلمون شاد شد. برای پرورش خلاقیت دیدن فیلم کمدی و شنیدن جوک هم می تونه خیلی موثر باشه

فیلم های ویل هانتینگ نابغه و نوامبر شیرین هم فیلم های قشنگی هستن که در این زمینه دیدنشون مفیده.

حدودا 45 دقیقه برای صرف ناهار و نماز وقت داده شد که در این زمان فرصتی هم پیش اومد و در دانشگاه هم گشتی زدیم.

در سانس دوم کلاس مبحث اعتماد به نفس مطرح شد وچون این کلمه از اون واژه های سهل ممتنعه بیشتر سعی بر این بود که عنوان شود اعتماد به نفس چه چیزهایی نیست.در کل برداشتم از مفهوم اعتماد به نفس این بود:

اعتماد به نفس یعنی شروع کردن و تلاش کردن و مطلع بودن از شکست ها وناکامی های احتمالی وایمان داشتن به توانایی همون است واین که توقع نداشته باشیم از همو اول نمره 20 بگیریم.

متاسفانه خود کم بینی یه امر شایعه وبه همین خاطر زیاد دیده نمی شه تائید طلبی وکمال طلبی هم از ویروس های این مقوله اند.

در ساعت پایانی جلسه به بحث شیرین و جذاب آرکه تایپ پرداخته شد وآرکه تایپ مردانه ی آپولو رو بدلیل حضور زیاد و غیر منتظره آقایون و همچنین شیوع این آرکه تایپ در فضای امیر کبیر معرفی کردند وتوضیح دادند که به شدت مورد استقبال آپولو ها و آتناهای عزیز قرار گرفت وکتاب خیلی خوب نماد های اسطوره ای وروانشناسی زنان از شینودا بولن در مورد آرکه تایپ های زنانه معرفی شد.فیلمunfaithfulهم فیلم جالبیست که دیدنش در این زمینه توصیه میشه. .کلاس ساعت 6 عصر پایان یافت ودر پایان کلاس هم عکس یادگاری گرفتیم که البته من توش جا نشدم. ادر پایان لازم می بینم که ازآقای دکتر شیری به خاطر برگزاری این کارگاه مفید و  زحمت های دوستان خوبمون در امیر کبیر ودانشجویان عزیزی که در این کلاس  شرکت کردند تشکر کنم.



نوشته شده در دوشنبه 86/12/27ساعت 12:1 عصر توسط فهیمه محجوب نظرات ( ) | |

شنبه از ساعت 15:30 الی 20 آخرین جلسه تدریس مباحث شخصیت شناسی یونگ را در دانشگاه الزهرا به پایان بردیم

در این کلاس ابتدا شخصیت هفائستوس را تشریح کردیم و درباره خلاقیت و  تحمل انسانها به ابهام سوال کردیم و تستی را مطرح کردیم که اگر به شما به شکلی گفته سود همسرتان خیانت کرده است چه واکنشی نشان میدهید و این جوابها را تحلیل آرکتایپی کردیم

بعد آفرودیت را گفتیم و تبیین کردیم که سرکوب این کهن الگو چه خطرات فردی و جمعی به بار خواهد آورد

در آخر به بحث درباره دیونوسوس پرداختیم که خدای شراب و خلسه هم عرفانی و هم مادی میباشد

به شرکت کنندگان دوره گواهی از سوی جهاد دانشگاهی + خانه توانگری اهدا میشود که حاوی عکس دسته جمعی آخر کلاس میباشد

حالا دیگه نمیدونم که نظر دانشجویان درباره کلاس چی بوده...


نوشته شده در یکشنبه 86/12/26ساعت 9:25 صبح توسط دکتر علیرضا شیری نظرات ( ) | |

   1   2      >
Design By : Pichak