سفارش تبلیغ
صبا ویژن




























کانون مطالعاتی خانه توانگری

 

آتنا، خدابانوی عقل و مهارت، مدبری رزم آرا و دختر عزیز کرده پدر

 

آتنا، خدا بانوی عقل و مهارت خدا بانویی باکره بود و تنها خدابانوی المپ است که با زره جنگی مجسم شده است. بنا به روایت متیس اولین همسر رسمی زئوس، خدا بانوی اقیانوس و نماینده عقل و دانایی بود. پیشگویی شده بود که متیس دو فرزند استثنایی به دنیا می آورد: دختری که در شهامت و حکمت با زئوس برابری می کند و پسری که پادشاه همه خدایان و آدمیان می شود از این رو وقتی متیس آتنا را حامله بود زئوس با نیرنگ او را بلعید سپس آتنا در سر پدر رشد یافت و از سر او و در هیئت زنی بالغ با زره درخشان طلایی برتن و نیزه ای بردست تولد یافت.آتنا خود را فرزند بی مادر زئوس می پنداشت از این رو همیشه در ارتباط با پدر بود و زن دست راستی پدر محسوب می شد.

معبد آتنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ویژگی ها

اتنا به خاطر تدبیر اندیشی و راه حل های عملیش به خدابانوی عقل شهرت داشت. در مقام یک کهن الگو، آتنا الگوی شخصیتی زنانی است که تحت فرمان عقلشان هستند و از قلبشان پیروی نمی کنند خوب اندیشیدن، مقاومت در اوج بحران عاطفی و تدبیر کردن از جمله خصایص ذاتی اوست. اینجاست که می توان برخلاف نظریه یونگ بیان کرد که در چنین زنینماد عقل و خرد در آتنا آنیموس مسئول اندیشیدن او نیست بلکه خود زنانه اش است که با وضوح و برای خویش می اندیشد.. آتنا به تفکر عقلانی ارج می نهد و حیطه اراده و عقل را برتر از غریزه و ذات می داند.

با حضور آتنا در ساختار روان، زن بر اعمال و نحوه دستیابی به خواسته های خویش آگاه می شود. انگیزه رفتاری این زن اولویت های خودش است در واقع آتنا زن را آماده می سازد که به جای پاسخ گویی به نیازهای دیگران بر خواسته های خویش متمرکز شود.

آتنا در جایگاه کهن الگوی عزیز کرده پدر نماینده زنانی است که به سوی مردانی قدرتمند، پرنفوذ و با مسئولیت جلب می شوند و زن را آماده ایجاد رابطه ای دو جانبه با مردان پر قدرت می کند. او که از حقوق و ارزش های پدرسالاری دفاع می کند، بر تداوم سنت مردانه و حقانیت قدرت مردان اصرار می ورزد.

او به دوستی و رفاقت با مردان تمایل دارد. اگرچه او حضور در فعالیت های مردانه را به جای جدایی و کناره گیری از انها ترجیح می دهد، اما بخش باکره وجودش او را از درگیری جنسی و عاطفی با مردان همکارش مصون می دارد و قادر است بدون برقرار کردن رابطه جنسی و یا نزدیکی عاطفی، دوست، همکار و محرم راز مردان باشد.

زره عقلانیت، زن آتنایی را معمولا از احساس درد مصون می دارد. در اوج بحرانهای عاطفی و تضادهای درونی آتنا قادر است احساسات را کاملا انکار کند و همچنان به نظارت وقایع و تحلیل آنها بپردازد. این زن همیشه طالب میانه روی است چراکه افراط غالبا نتیجه احساسات تحریک شده یا احتیاجات شدید است و نیز از ذاتی تندرو، حق به جانب، ترسو یا طماع سرچشمه می گیرد که البته همه اینها با آتنای منطقی در تضاد است.

کهن الگوی آتنا در زمینه های تجارت، فرهنگ و آموزش، علوم، ارتش و سیاست شکوفایی دارد. تیز هوشی آتنا او را قادر می سازد تا در وضعیت های حساس سیاسی و اقتصادی مسیر خود را به نحوی مؤثرطی کند .

کودک آتنایی از توانایی تمرکز حواس برخوردار است و تمایلات روشنفکری آگاهانه دارد. در هر سنی که باشد سرش همیشه توی کتاب است و معمولا پاسخ سوألات خود را از پدر می خواهد مگر آنکه مادری آتنایی داشته باشد که به او پاسخ های منطقی دلخواهش را بدهد. دختر اتنایی کنجکاو و به دنبال کسب اطلاعات است و می خواهد بداند چیز ها چگونه کار می کنند.

دختران آتنایی به شناخت موتور ماشین علاقه نشان می دهند و می دانند چگونه الات مختلف را تعمیر کنند. آنها دخترانی هستند که از بازار بورس و سهام شناخت دارند و سرمایه اندوزی و سرمایه گذاری می کنند.. به ریاضیات علاقه دارند و در آن استعداد نشان می دهند و زمان زیادی را در آزمایشگاه های فیزیک شیمی و یا کامپیوتر سپری می کنند.

در بافندگی، خیاطی و سوزن دوزی مهارت نشان می دهد و از کارهای دستی گوناگون لذت می برد و شاید اینها تنها علایق مشترک او با مادران و دخترا سنت گرا باشد. دور اندیشی، طرح ریزی، مهارت در کار و نیز صبر و شکیبایی شیوه کاری و مشخصه کهن الگوی آتناست. در هنرهای خانگی نیز تبحر دارد، از این رو اگر ازدواج کند با استفاده از ذهن عملگرا و دید ظریفش معمولا خانه را به نحو احسن اداره می کند.

بر خلاف بعضی از دختران دیگر بی دردسر است. جیغ و فریاد و زار زدن شیوه آنها نیست تغییرات هورمونی نیز به ندرت در رفتار و حالت های احساسی آنها تغییر ایجاد می کند. نسبت به محیط اطراف خود بسیار هوشیار است  و از این توانایی در انتخاب دوستان و یا حفظ روابط اجتماعی بهره می گیرد. او می داند چگونه به رقابت با دیگران بپردازد و برای آینده خود برنامه ریزی کند.

زن آتنایی می تواند آموزگاری عالی باشد زیرا مسائل را به خوبی و روشنی توضیح می دهد. تبحر او در مسائل پیچیده ای است که باید مرحله به مرحله توضیح داده شود. به شاگردان خوب و کوشا علاقه مند است و اکثر اوقات خود را با آنها می گذراند.

زن آتنایی در گستره دانشگاهی پژوهشگری قادر و تواناست. در ریاضیات و علوم قوی است و شاید به رشته های تجارت، حقوق، مهندسی و یا پزشکی- حرفه هایی که سنتا ارآن مرداها بوده-  وارد می شود، جایی که به رغم تعداد قلیل زنان همکار احساس راحتی می کند.

پرورش آتنا

 از آنجا که تحصیل علم نیازمند ویژگی های آتنایی است لذا تحصیل هر نوع علمی موجب پرورش این کهن الگو می شود. آگاهی از واقعیت های ملموس، واضح اندیشی، آمادگی برای امتحانات و گذراندن آنها همگی تمریناتی است که آتنای وجود را بیدار می کند. اشتغال به کار نیز همین پیامد را به همراه دارد چرا که رفتار حرفه ای مستلزم آنست که زن منطقی، جدی و کاردان باشد که این خود از ویژگی های آتنایی می باشد.

گاه ضرورت زندگی نیز باعث رشد ویژگی های آتنایی در ما می شود برای مثال هرگاه زنی مظلوم برای نجات خویش و فرار از ظلم به طرح نقشه ای می پردازد در واقع زره تدافعی آتنا را برتن کرده است و آتنای وجودش را فرا خوانده است. به علاوه می توان کهن الگوی آتنا را در مواقعی که زن به واضح اندیشی نیاز دارد و در کوران شرایط عاطفی است و یا زمانی که در حیطه تحصیلی یا حرفه ای مجبور به رقابت با مردان است، با دعوت به خویش نزدیکتر کرد.

 


نوشته شده در دوشنبه 87/1/5ساعت 9:33 عصر توسط مرسا سید موسوی نظرات ( ) | |

خواننده عزیزاین مطلب برگرفته از کتاب چهارده فصلی نماد های اسطوره ای و روانشناسی زنان اثر شینودا بولن می باشد. که در آن سعی بر آن شده است که با ارائه شرح مختصری از سه فصل آغازین کتاب مذکور مفاهیم کهن الگوهای زنانه در قالب ایزد بانوان اساطیری یونان و نیز نقش و حضور آنان در زندگی یک فرد تبیین گردد سپس در ادامه به تفصیل به بررسی ویژگی های شخصیتی ایزد بانوی آتنا، الهه عقل و مهارت، که در فصل پنجم کتاب بیان گردیده، پرداخته شده است.

 

چنانچه گفته شد در این کتاب برای شرح و توصیف روانشناسی زنان از نمادهای اسطوره ای استفاده شده که بی شک چنین ترکیبی از روانشناسی و اسطوره به سبب معنای نمادینی که در خود نهفته دارد ابزاری پر توان در ایجاد بینشی وسیع از انگیزه ها، اضطراب ها، رضایت مندی ها و حتی اجبارهای درونی یک زن به شمار می آید از این رو به سبب اهمیت و جایگاه اسطوره در این اثر به منظور درک بهتر مفاهیم ابتدا در زیر به شرح مختصری از این اساطیر پرداخته شده است.

در اسطوره می خوانیم از آمیزش اورانوس- خدای نرینه آسمان- با گایا- خدای مادینه زمین- دوازده تیان آفریده شدند که اولین سلسله حاکم و اجداد المپیها را تشکیل دادند..اما از آنجا که اورانوس از قدرت یافتن فرزندانش نگران بود پس از کرونوس، همه کودکان حاصل ازعشق ورزیش با گایا را در دل او دفن نمود.گایا که از این عمل به خشم آمده بود از فرزندانش برای دفع ظلم پدر کمک خواست و در این بین کرونوس جوانترین فرزند وی  به یاری مادر آمد. کرونوس با از بین بردن پدر خود، اورانوس، قدرت را بدست گرفت و از آمیزش وی با ریا اولین نسل المپها (هستیا، دیمیتر، هرا، هادس، پوزیدون، زئوس) آفرینش یافت. اما او نیز به سرنوشت پدر دچار شد و توسط فرزند خود زئوس سرنگون شد و بدین ترتیب زئوس فرمان روای خدایان و فانی ها شد.

از آمیزش های متعدد زئوس نسل بعدی خدایان به وجود آمد که آرتمیس، آپولو، آتنا، پرسفون، هرمس، آرس، هفائستوس،آفرودیت و دیونوسوس از آن جمله اند. هفت ایزد بانوی المپ- هستیا، دیمیتر، هرا، آرتمیس، آتنا، پرسفون و آفرودیت- کهن الگوهای ایزدبانوانی هستند که خانم بولن شرحشان را در کتاب خود گرد آورده است ولیکن در این نوشتار تنها به شرح ویژگی های ایزد بانوی آتنا پرداخته خواهد شد.

 

«خدابانوان» یا کهن الگوهای زنانه، نیروهای مقتدر و نامرئی هستند که رفتار و عواطف زنان را شکل می دهند در این کتاب از این نیروهای مقتدر درونی به عنوان علت اصلی تفاوت های شخصیتی میان زنان یاد شده است بدین ترتیب این مطلب که آنچه  موجبات خوشنودی و رضایتمندی برخی زنان را فراهم می آورد ممکن است برای دیگران بی معنا باشد به نوع ایزد بانوی فعال در درون فرد نسبت داده شده است اینجاست که هر زن با شناخت ایزد بانوان درونی خود می تواند به غرایز ویژه، اولویت ها و توانایی هایش و نیز نحوه ارتباطش با مردان بصیرت یابد.

در هر زنی مجموعه ای از این ایزد بانوان همزمان با هم عمل می کنند که برخی از آنها در زنی برانگیخته شده ( فعال است و رشد یافته) و برخی دیگر خاموش مانده اند اما در این میان اینکه کدام ایزد بانو یا ایزدبانوان در زنی و یا در مرحله ای از زندگی زنی فعال شود به عوامل متعددی بستگی دارد برخی از این عوامل عبارت اند از: استعداد، خانواده و فرهنگ، هورمون ها، انسانهای اطراف، وقایع غیر قابل پیش بینی، فعالیت های  فرد در هر مرحله از زندگی و عوامل دیگری که البته شرح و بسط آنان از حوصله این بحث خارج است.

چنانچه گفته شد خانم بولن در تبیین روانشناسی زنان از هفت ایزد بانوی یونان در قالب کهن الگوها بهره جسته است و آنان را با توجه به زمینه های هوشیاری، نقش های مطلوب ونیروهای انگیزشیان در سه گروه مختلف جای داده است:

خدابانوان آسیب پذیر: هرا ( ایزدبانوی زناشویی)، دیمیتر (یزدبانوی غلات و مادر)، پرسفون (اسطوره دختر) مظهر  نقش های سنتی زنان هستند یعنی همسر، مادر و دختر. آنها رابطه گرایند به نحوی که هویت و سلامتشان مشروط به رابطه ای اساسی در زندگیشان است و از آنجا که خود را با دیگران هماهنگ می کنند، آسیب پذیرند به عبارت دیگر این گروه تجلی نیاز زنان به پیوند و ارتباطند.

آفرودیت، ایزدبانوی عشق و زیبایی، که به تنهایی گروه خدابانوان کیمیاگر را تشکیل میدهد در میان خدا بانوان زیباترین و وسوسه انگیز ترین بود. روابطش را خود بر می گزید و هرگز قربانی کسی نشد. بدین ترتیب همچون خدابانوان باکره قادر به حفظ خود مختاری و همانند خدابانوان آسیب پذیر در تداوم روابطش توانا بود.با هوشیاری متمرکز و پذیرای خود امکان رابطه ای دوجانبه را فراهم می کرد، رابطه ای که هم او و هم طرف مقابل را تحت تأثیر قرار می داد.

خدابانوان باکره: آرتمیس(ایزد بانوی ماه و شکار)، آتنا (ایزدبانوی عقل و مهارت) و هستیا(ایزدبانوی آتشکده)که مظهر ویژگی های زنانه و خود بسندگی در زنانند بر خلاف دیگر خدایان و خدابانوان کوه المپ در مقابل عشق و عاشقی مصونیت داشتند. دلبستگی های عاطفی آنها را از پیگیری آنچه برایشان مهم بود باز نمیداشت. در مقام کهن الگو آنها بیانگر نیاز زنان به خود مختاریند و نیز مظهر توانایی در تمرکز کردن بر آنچه که برایشان پر معناست. این سه کهن الگو نمونه های زنانه ای هستند که فعالانه اهداف خویش را دنبال می کنند.

در این بین پیش از معرفی کهن الگوی آتنا به عنوان یکی از خدابانوان باکره لازم است ضمن شرح مفهوم باکره با تفصیل بیشتری  به معرفی این گروه از ایزد بانوان بپردازیم.

در تبیین مفهوم باکره می توان گفت جنبه باکره این خدابانوان اشاره به بخشی از روان زن دارد که تحت سلطه و تملک مردان در نمی آید، از مردان و تأییدشان بی نیاز است و موجودیتی به کمال، جدا از مرد و از آن خود دارد. آنها هرگز تن به ازدواج نداده زیر نفوذ قدرتمندی نرفته، اغفال نشده، مورد تجاوز و تحقیر قرار نگرفته اند به علاوه عشق و دلباختگی در آنان کارساز نبود.

آنها این توانایی را دارند که در مشغولیت های خویش غرق شوند و در عین حال هر آنچه را که از حوزه تمرکزشان خارج است و یا ربطی به هدف نهاییشان ندارد نادیده بینگارند. این دسته از زنان با بی اعتنایی به قضاوت دیگران کاری را انجام می دهند که برایشان اهمیت دارد و رضایت خاطرشان را فراهم می سازد. این تمرکز یکسویه موجب دور شدن آنها از عواطف و غرایز خویش و نیز گسست پیوندشان با دیگران می شود.

این زنان به منظور رشد استعدادها و پیگیری ارزش های درون، غالبا از اجرای نقش های سنتی زنان اجتناب می ورزند. وفاداری به خویشتن و در عین حال انطباق با شیوه زندگی در دنیای مردان مبارزه اصیلشان می باشد.

هر یک از این سه خدا بانوی باکره در اسطوره مربوط به خود در برابر این مبارزه مشترک راه یگانه خویش را یافته اند در این میان راه آتنا، خدا بانوی عقل و مهارت، پیوند با مردان در مقامی برابر و یا حتی برتر از آنها بود. شیوه انطباق او همگونی و یکی شدن با مردان بود. بسیاری از زنان که وارد  دنیای تجارت شده اند و مشاغل سنتا مردانه را برگزیده اند همانا راه آتنا را می پیمایند. اینک پس از ارائه این توضیحات در قسمت بعدی به بررسی ویژگی های کهن الگوی آتنا، خدابانوی عقل ومهارت،می پردازیم.


نوشته شده در دوشنبه 87/1/5ساعت 9:28 عصر توسط مرسا سید موسوی نظرات ( ) | |

دیروز طی سخنرانی دکتر قمشه ای به مطالبی برخوردم که گفتنش خالی از لطف نیست.

مطالبی که پیوند بین دانش ارکتایپ و اموزه های مذهبی ماست.

ایشان در رابطه با شب معراج پیامبر می فرمودند: پیامبر قبل از رسیدن به سدره و قبل از اینکه جبرییل از پرواز بیشتر وا بماند فقط جلوه گرحضرت ادم بودند اما از انجا به بعد  یعنی رسیدن به نهایت گستردگی روح ادمی  گویی حوا نیز به وی پیوند خورد.

(این مطلب تداعی این موضوع ارکتایپ ها بود که : برای رسیدن به لایه های والای معنوی وجود انیما لازم به نظر میرسد!)


نوشته شده در دوشنبه 87/1/5ساعت 12:9 عصر توسط فرزانه دستجردی نظرات ( ) | |

 

یکی از سوالات مهم برای دوران نامزدی این است که چه اطلاعاتی از خانواده نامزدم را دقت کنم تا زندگی بهتری داشته باشم؟

اگر نامزد شما مادری داشته باشد از تیپ شخصیتی دیمیتر یعنی زنان مادر الگو به نکات زیر هم دقت کنید :

1- زن دیمیتری با محبت کردن و سرویس دادن به فرزند خود ممکن است چنان او را وابسته به خود کرده باشد که به نظر شما دست و پا چلفتی به نظر میرسد- البته تا حدی هم درست میگویید- مراقب باشید این مرد در همسر خود دنبال بخش مادر میگردد و کافیست شما دختر نورمالی باشید که میخواهید گاهی اوقات مادری کنید در این صورت به مشکل برخواهید خورد...

2- ممکن است سرویس دادن زن دیمیتری باعث تنفر پسر او از هرچه مادر و انواع مادری کردن شده باشد بنابراین این پسر به نوعی هاری روانی مبتلاست یعنی تا میخواهی بهش کوچکترین محبتی کنی بر می آشوبد و تو را از خود میراند...اگر زنی باشید که دیمیتر قوی دارد در تله این می افتد که ببیند درد این پسر چیست و این همان و یک عمر حمالی عاطفی کردن همان !

3- اگر دیمیتر دارید درون خود و میخواهید مادری کنید برای همسرتان و او هم مادری دیمیتر دارد مراقب باشید که شما وارد عرصه ای تازه شده اید که مادر پسر سالهاست قهرمانی میکند پس وقتتان را حرام نکنید و در رقابت غیر هوشمندانه با مادرشوهرتان نیفتید...بگذارید وظیفه موهوم خود را انجام دهد و شما از حضور فرودیت خانم بهره ببرید. چنین مردی تشنه بخش عشق ورزیدن یک زن میشود که مادر شوهرتان در این زمینه به گرد پای شما هم نخواهد رسید.


نوشته شده در دوشنبه 87/1/5ساعت 3:2 صبح توسط دکتر علیرضا شیری نظرات ( ) | |

قوانین معنوی

در پست  قبلی که گزارش کارگاه  توانگری  امیرکبیر بود در مقدمات توانگری  به رعایت اصول معنوی در زندگیمان به عنوان  یکی از مواردی که برای توانگری اشاره کردیم.چون این 5 اصل در زندگی توانگرانه خیلی مهم و کاربردی هستند تصمیم گرفتم که ضمن آوردن  گفته های کارگاه در این مورد با مراجعه و پژوهش در منابع ادبی دینی وبعضا روانشناسی کمی مفصل تر به این قضیه بپردازم.

اصل جبران

 این اصل رو آقای دکترشیری با زدن مثالی مهم وجالبی در مورد روابط عاطفی توضیح دادند.

اگر بخواهیم میزان عشق و علاقه را با عدد نشان بدهیم فرض کنید میزان علاقه مردی به زنی 10 تا باشد.وبخواهد آن را ابراز کند در اینصورت  سه حالت پیش می آید.1اوعلاقه خود به همسرش  را 5 تا نشان بدهد.2. علاقه اش را همان 10 تا نشان بدهد 3.  علاقه اش را 15 تا نشان بدهد .در حالت سوم می گوییم مرد دارد سرویس بیش از حد می دهدواصل جبران می گوید این 5 تا علاقه بیش از مقدار واقعی نشان دادن جایی در زیز زمین یا همان نا خود آگاه فرد بصورت 5- ذخیره میشود  و جایی در زندگی بصورت عدم علاقه  و توجه خودش را نشان می دهدو هرچه مرد سرویس بیش از حد بدهد بر این امتیاز های منفی افزوده میشود تا جایی که برای جبران تنفر وبی زاری جای این ابراز علاقه بیش از حد را می گیرد.

 

 برای جلوگیری از این پیش آمد باید احساساتمان را همان طور که هست نشان دهیم.یا به عبارت بهتر روی عواطفمان شیر نصب کنیم و جریانش را کنترل کنیم نه این که دکمه باشد که یا کلا قطع است یا بی رویه جریان دارد.

در واقع اصل جبران به ما متذکر می شود که هر چیزی را سرکوب کنیم بعدا بصورت تسخیر شده فعال می شود. رفتار های مخرب آنیما و آنیموسی که در پست های قبلی به آن پرداخته شده یا ترویج بی رویه روابط جنسی و تحریکات هورمونی در پی سرکوب هایی که در قرون وسطا در اروپا رخ داد  از مصداق های عینی این اصل هستند.

برای زندگی توانگرانه باید از سرکوب کردن یا بیش از حد توجه دادن به یک موضوع خاص بپرهیزیم.

اصل فراوانی

 نعمت ها در دنیا فراوان است اگر نعمتی را از دست دادیم نعمت دیگری جایگزین می شود .کتاب چه کسی پنیر مرا برداشت از آقای اسپنسر جانسون خیلی قشنگ این اصل راضمن داستانی توضیح میدهد.که در آن چند موش ناگهان روزی  با مفقود شدن پنیرشان مواجه می شوند وبه جای دنبال پنیر جدیدی گشتن در همان حال می مانند و هر روز منتظر اند که پنیرشان برگردد(نشانه انتظار بازگشت نعمت های سابق اعم از عشق پول موقعیت اجتماعی و...) و غافل از این که باید دنبال پنیر جدیدی بگردند(فراموش کردن نعمت های از دست رفته و تجربه روابط عاطفی اجتماعی کاری  جدید) و بدانند که این پنیر جدید هم همیشگی نیست.ونباید به آن دل خوش کنند.

 

قرآن کریم نیز این اصل را ضمن آیاتی عنوان میکند  لکیلا تاسو علی مافاتکم و لا تفرحوا بما آتکم ان الله لا یحب کل مختال فخور: تابر آنچه از دست دادند تاسف نخورند وبدان چه به آنان داده میشود شاد نگردند ........ ودر ضمن آیه دیگری فانی بودن نعمات دنیوی را تذکر داده وما را از شادی و غرور برخورداری از نعمات بر حذر می دارد.

و اگر نعمتهائى پس از شدت و ناراحتى به او برسانیم مى‏گوید مشکلات از من بر طرف شد و دیگر باز نخواهد گشت و غرق شادى و غفلت و فخر فروشى مى‏شود.(سوره مبارکه هود آیه 11) 

حضرت علی (ع)در نهج البلاغه می فرمایند:سزاوار نیست که بنده ی خدا به دو خصلت اعتماد نماید :تندرستی و توانگری(مالی) زیرا در تندرستی ناگاه اورا بیمار بینی و در توانگری او را تهیدست!

گر زحکمت ببندد دری        ز رحمت گشایددر دیگری 

بر آنچه از دست دادی سوگواری کن سپس فراموشش کن و از آن بگذر

قانون خلا

 

این قانون در ساختن دنیای بیرونیمان خیلی کاربرد دارد.دور بریز وخلا را ایجاد کن تا جای گزین شود.

این دور ریختن می تواند چیزهای متفاوتی را شامل شود

1.اشیایی که بدرد نمی خورد.تمام آنچه را که سالهاست انبار کرده ای ودلت نمی آید دور بریزی رو بنداز بیرون تا با بهتراز آن جایگزین شود.(من خودم شخصا فردای کارگاه این اصل رو بکار بردم و واقعا اثر معجزه وارش رو به چشم دیدم با برون ریختن اشیای کهنه و اضافی  اتاقم تغییراتی رو که 4 سال بود می خواستم انجام بدم و نمیشد رو دادم.)

2.آدمهای منفی که منافی تفکر توانگرانه شما هستند.حتی اگر دوست شما باشند

3.افکار منفی یا مثبت قدیمی و کهنه   بقول سهراب سپهری چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید.

4.احساسات قدیمی

کمترین اثر این اصل ثروت و توانگری مالی وایجاد دنیای کار آمد تر است.

فرمان و دعا

 

دعا زمانی اثر می کند که ما سعی و تلاشمان را کرده باشیم.یادمان باشد که سیستم دنیا طوری طراحی شده که کسی که برای زندگی دنیوی اش  تلاش کند به نتیجه می رسد چه به خدا ایمان داشته باشد چه نداشته باشد اما در این میان دعا به تلاش ما برکت می دهد مسیر هایی را برایمان باز می کند که گاها کار برایمان آسان تر می شود.خداوند در قران می فرماید:

آن کس که (تنها زندگى زودگذر (دنیاى مادى) را مى‏طلبد آن مقدار از آن را که بخواهیم و به هر کس اراده کنیم مى‏دهیم،(اسرا)

بعضى از مردم مى‏گویند: خداوندا! به ما در دنیا (نیکى) عطا کن! ولى در آخرت، بهره اى ندارند.(200)و بعضى مى‏گویند: پروردگارا! به ما در دنیا (نیکى) عطا کن! و در آخرت نیز (نیکى) مرحمت فرما! و ما را از عذاب آتش نگاهدار!(201)آنها از کار (و دعاى) خود، نصیب و بهره‏اى دارند، و خداوند، سریع الحساب است.(بقره)

در حدیث داریم که الدعا یرد القضا و لو ابرم ابراما بدین معنا که دعا قضا را تغییر می دهد حتی اگر قطعی شده باشد.

دکتر شریعتی در جمله ای زیبا عنوان می کند که خدایا مگذار دعایی بکنم که جبران ضعفهایم را بکند.

اصل نگهداری

اصل نگهداری به ما راز داری و چشم پوشی از لذت باز گو کردن ایده های خوب موقعیت های  بدست آمده را می اموزد.وهشدار می دهد که انرژی مثبتی رو که بدست آوردیم رو با تعریف کردن به اطرافیان از دست ندهیم. این همون اصلیه که بدون او نمی تونیم کار های تجاری موفق انجام بدیم.تو داری و نگفتن ایده های نو یا حس زیبایی که بدست آوردیم به بقیه باعث حفظ اون میشه.همه ی ما حتما این رو تجربه کردیم که بعد از حرف زدن راجع به یک حس خوب یا ایده از دستش دادیم.در فرهنگ سنتی هم به این نکته اشاره شده وبزرگتر ها معمولا به کوچتر ها توصیه می کنن که با تعریف کردن از دستاور ها شون باعث نشن که بقیه چشمشون بزنن.عقیده به شوری چشم در فرهنگ ما جایگاه خاصی دارد

البته در این مورد تحقیق کردم ودر نهج البلاغه به حکمت زیر برخوردم

چشم زخم حقیقت دارد.استفاده از نیروهای مرموز طبیعت حقیقت دارد سحر و جادو وجود دارد.و فال نیک راست است و رویداد بد را بد شگون دانشتن درست نیست.

ونیز می فرمایند سینه خردمند صندوق راز اوست  ان که راز سختی های خود را آشکار سازد خود را خوار کرده و آن که زبان را به خود حاکم کند خود را بی ارزش کرده.

در ادبیات خصوصا ادبیات عرفانی و غنایی نیز به این موضوع بر می خوریم

چنان که جناب مولانا در باب راز مگویی عشق می گوید

گرچه تفسیر زبان روشنگرست    لیک عشق بی زبان روشن ترست

.

.

گفتمش پوشیده خوشتر سر یار   خود تو در ضمن حکایت گوش دار

در گلستان سعدی نیز به کرات به این موضوع بر می خوریم .

البته آنچه گفتیم بدان معنا نیست که کلا سکوت کنیم و هیچ نگوییم بلکه به جا سخن گوییم وهر چیزی را با هر کسی در میان نگذاریم.

 

اصول فوق در ساختن دنیایی برونی یا همان ایگو ورد خیلی موثر است و به کار بردن آنها کمک می کند تا توانگرانه زندگی کنیم. از دوستان عزیز هم در خواست دارم که اگر نکته جالب تجربه یا مطلبی را در این زمینه دارند ما را بهره مند کنند.



نوشته شده در یکشنبه 87/1/4ساعت 1:43 عصر توسط فهیمه محجوب نظرات ( ) | |

<   <<   16   17   18   19      >
Design By : Pichak